Rýžové rolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 dl vývar
1 ks cibule
200 g rýže
20 g houby
olej na smažení
50 g uzené maso
podle chuti
sůl
koření
na obalení
2 ks vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, maso a houby nakrájíme.

  2. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a opražíme ji. Pak přidáme rýži, maso, houby, koření a vývar, který může být i z kostky. Podle potřeby lehce podléváme a dusíme, až rýže změkne. Hotovou rýžovou směs odstavíme, podle chuti osolíme a necháme vychladnout.

  3. Z rýžové směsi tvarujeme mokrýma rukama rolky nebo kuličky, které ihned obalujeme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Rýžové rolky smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

  4. Rýžové rolky podáváme s rajčatovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!