Losos s wasabi omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks žloutek
tymián
citron
hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
hrubá sůl
mletý barevný pepř
50 g strouhaný eidam
bylinková sůl
1/2 lžíce čerstvý strouhaný křen
1 lžíce křen wasabi
křen wasabi
2 ks čerstvý filet lososa s kůží
máslo a olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Filé z lososa opláchneme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Posypeme hrubou solí, kterou prsty zatlačíme do masa. Horní stranu (bez kůže) silně potřeme křenem wasabi. Takto připraveného lososa necháme pár hodin v chladu odležet

  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej s kouskem másla. Filé z lososa těsně před opékáním obalíme v hladké mouce, vložíme na rozpálenou pánev a po obou stranách osmahneme dozlatova. Podle chuti můžeme ještě posypat nejrůznějším kořením

  3. Během toho si připravíme jednoduchou wasabi omáčku. Smetanu v kastrolku zahřejeme, přidáme wasabi křen, čerstvý strouhaný křen a mícháme. Do omáčky rozklepneme 2 žloutky pro zahuštění a barvu, po chvilce přidáme i strouhaný sýr. Za stálého míchání dochutíme trochou bylinkové soli, pepřem a tymiánem. Omáčku wasabi odstavíme

  4. Lososa dáme na talíř, přelijeme wasabi omáčkou a dozdobíme podle fantazie. Jako příloha stačí čerstvá zelenina, brambory na oblíbený způsob, klidně i rýže. Nezapomeneme přidat i kousek citronu pro zakapání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!