Losos s thajskou zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 dl vývar
máslo
1/2 ks citron
1/2 ks pórek
1,5 lžíce olivový olej
hladká mouka
2 lžíce sójová omáčka
1 balíček mražená kukuřice
sušený česnek
bylinková sůl
2 - 3 lístky citronová tráva
1 hrst bambusové výhonky v nálevu
2 porce filé z lososa s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Lososové plátky s kůží omyjeme a pokapeme citronem. Důkladně potřeme bylinkovou solí a sušeným česnekem. Necháme chvíli proležet

  2. Mezitím slijeme bambusové výhonky a nakrájíme je na drobnější plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Kukuřici nerozmrazujeme

  3. Na olivovém oleji osmahneme nejprve kukuřici, přidáme pórek, bambusové výhonky a orestujeme společně se sójovou omáčkou. Podlijeme vývarem, přidáme citronovou trávu nasekanou nadrobno a necháme na pár minut podusit

  4. Lososa obalíme v hladké mouce a po obou stranách osmahneme na rozpáleném másle. Z každé strany stačí 3 - 4 minuty

  5. Lososa servírujeme na thajské zelenině. Zdobíme citronem nebo limetkou, citronovou trávou a ještě teplý pokrm podáváme bez další přílohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!