Rýžové plněné koule recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
strouhanka
50 g šunka
2 ks žloutek
1 ks cibule
2 lžíce rajčatový protlak
50 g parmazán
hladká mouka
1 lžička čerstvý tymián
1 hrst sušené houby
2 lžíce čerstvá petrželka
150 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
350 g kulatozrnná rýže

Postup přípravy receptu

  1. Vypranou kulatozrnnou rýži uvaříme doměkka a necháme okapat. Houby namočíme do malého množství vody, necháme je změknout a jemně usekáme. Šunku nakrájíme na jemné nudličky a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno

  2. Připravíme si náplň. Na oleji necháme zpěnit cibuli, vmícháme šunku, houby a vše krátce orestujeme. Za stálého míchání přidáme mleté maso, které zprudka opečeme. Masovou směs ochutíme rajčatovým protlakem, solí, pepřem, nasekanými čerstvými bylinkami, zakryté dusíme asi 15 minut a necháme vychladnout

  3. Vlažnou rýži promícháme se strouhaným sýrem a žloutky. Rýžovou hmotu osolíme a mokrýma rukama na dlani tvoříme placičky, které naplníme masovou směsí. Vytvoříme koule o průměru 3 - 4 cm a necháme v lednici ztuhnout. Pak je obalíme v trojobalu a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova

  4. Rýžové masové koule výborně chutnají s dušenou zeleninou nebo bramborovou kaší. Můžeme je však servírovat i za studena s pikantními dresinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!