Broskve pečené v alobalu recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

máslo
3 - 4 lžičky med
3 - 4 lžičky vanilkový cukr
3 - 4 lžičky mandlové lupínky
4 špetky mletý zázvor
2 ks broskev
4 ks celá skořice (menší kousky)

Postup přípravy receptu

  1. Z alobalu si vystřihneme 4 čtverce o velikosti asi 25x25cm. Každý kus alobalu uprostřed opatrně potřeme máslem. Snažíme se, abychom alobal neprotrhli

  2. Broskve omyjeme, šetrně rozdělíme na 2 půlky a pecku vyjmeme. Každou půlku broskve položíme doprostřed alobalu, a to rozkrojenou částí nahoru. Do důlku každé broskve dáme necelou lžičku medu, trochu mandlových lupínků, kousek skořice. Každou půlku broskve pak posypeme špetkou mletého zázvoru a necelou lžičkou vanilkového cukru. Alobal s broskvemi stáhneme pevně do uzlíčku a dáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut. Upečené broskve vyjmeme z alobalu a ještě horké podáváme

  3. Broskve pečené v alobalu můžeme podávat samotné, ale také ozdobené šlehačkou a nakládanými višněmi. Výborný dezert získáme, když k upečeným broskvím přidáme kopeček vanilkové nebo mandlové zmrzliny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!