Rýžové nudle s cuketou a pórkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 - 6 stroužků česnek
sůl
1 dl voda
2 ks cuketa
1 ks pórek
koriandr
3 - 4 lžíce olivový olej
sójová omáčka
mletý barevný pepř
200 g rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Mladou cuketu omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na menší kousky. Velký pórek očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Koriandr nasekáme. Můžeme použít i jiné bylinky. Česnek oloupeme a také drobně nasekáme

  2. Na velké a hluboké pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmahneme pórek, musí být měkký a zlatavý. Poté přihodíme česnek a necháme krátce orestovat a rozvonět. Přisypeme cuketu, orestujeme, zalijeme trochou vody nebo zeleninového vývaru, osolíme, opepříme a podusíme asi 7 - 10 minut. Voda se nám mezitím zredukuje

  3. Široké rýžové nudle uvaříme podle návodu, jsou velmi rychle hotové. Měkké nudle scedíme a přidáme do zeleninové směsi. Na mírném plameni prohřejeme, zakapeme sojovou omáčkou, dochutíme koriandrem, znovu solí a pepřem a pečlivě promícháme

  4. Rýžové nudle s cuketou a pórkem ihned rozdělíme na talíře a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!