Pikantní cuketa v kapustových listech se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks cuketa
1 hlávka kapusta
2 balíčky rýže
4 lístky bazalka
0,5 lžiček pepř
2 lžíce slunečnicový olej
sůl a pepř
2 stroužky česnek prolisovaný
1 lžička hořčičné semínko
1 ks domácí klobása
200 g sýr niva
3 lžíce sladká chilli omáčka
2 ks jarní cibulka s natí
100 g polotvrdý sýr
1 ks malá červená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme 10 kapustových listů (nebo podle potřeby) do změknutí

  2. Připravíme si marinádu smícháním: na kolečka nakrájená jarní cibulka, 2 rozmačkané stroužky česneku, 3 lžíce sladké pikatní omáčky (nebo pikantního kečupu), lžíce slunečnicového oleje, lžička semínek hořčice, trochu černýho pepře, jedna malá čerstvá chilli paprička (nadrobno) a 4 lístky nadrobno nakrájené čerstvé bazalky

  3. Cuketu nakrájíme na kolečka. Vložíme do připravené marinády, zamícháme a necháme odstát

  4. Mezitím si klobásu (již předvařenou) nakrájíme na kolečka a zprudka opečeme na pánvi. Místo klobásy může být i jiné maso (dle chuti) nakrájené na menší kostky nebo rozemletý. Nastrouháme si nivu a polotvrdý sýr

  5. Po půl hodině až hodine odstátou cuketu (společně s omáčkou) opečeme na pánvi (do měkka). Na osušený list zelí vložíme kolečko cukety (nebo více podle velikosti listu), na něj kolečko klobásy, trochu nivy a uzavřeme listem zelí jako kapsu. Takto uděláme další kapsy a vložíme na plech vyložený alobalem. Když máme plech plný, kapsy posypeme polotvrdým sýrem, trochu posolíme a popepříme a necháme zapéct 10 min. při 220°C

  6. Pikantní cuketu v kapustových listech se sýrem podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!