Rýžová jablka s rozinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
4 ks jablko
100 g rozinky
6 lžic med
2 lžičky mletá skořice
225 g dlouhozrnná rýže
40 g kandovaný zázvor
podle chuti
sůl
vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a v osolené vodě (500 ml) vaříme asi 20 minut doměkka. Poté rýži scedíme.

  2. Z velkých jablek seřízneme vršky a vydlabeme jádřince. Kandovaný zázvor pokrájíme na kostičky, rozinky propláchneme a smícháme s rýží, medem, zázvorem a skořicí.

  3. Troubu předehřejeme na 220 °C. Jablka naplníme rýžovou směsí a dáme do zapékací formy. Rýžová jablka pečeme asi 25 minut a během pečení potíráme máslem. Zbylou nádivku uchováme v teple, rozdělíme ji na talíře, narovnáme na ni upečená jablka a posypeme vlašskými ořechy.

  4. Rýžová jablka s rozinkami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!