Rýžová zeleninová kapsa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 ks cuketa
3 ks rajče
olivový olej
mletý pepř
sójová omáčka
2 hrstě černé olivy
400 g zelený hrášek
2 ks barevná paprika
8 ks rýžový papír

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninu. Použijeme jednu malou mladou cuketu, kterou oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Papriky (dvojí barvy) očistíme, zbavíme semínek a rozkrájíme na mini kostičky, stejně tak cibuli. Rajčátka spaříme, oloupeme, vydlabeme měkký střed a zbytek rozkrájíme na jemno

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmahneme, pak přidáme papriku, cuketu a rajčátka. Orestujeme doměkka, až nám nezbude žádná šťáva. Během přípravy osolíme, opepříme a v závěru zakapeme sojovou omáčkou

  3. Zelený hrášek krátce povaříme a na troše oleje krátce osmahneme. Přidáme pár nakrájených černých oliv a promícháme. Ochutíme trochou soli

  4. Mezitím si podle návodu na obalu připravíme rýžový papír. Krátce jej namočíme do vlažné vody, položíme na podložku, naneseme trochu náplně a zavineme. Můžeme udělat ruličky, trojúhelníčky apod

  5. Na pánvi rozehřejeme opět trochu oleje a rýžovou zeleninovou kapsu ze všech stran osmažíme dozlatova. Je za pár minut hotová. Připravíme tak všech 8 kusů

  6. Rýžovou zeleninovou kapsu rozdělíme na nahřáté talíře, kam jsme si již nachystali hráškovo-olivovou přílohu. Podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!