Rýžová zeleninová kapsa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1 ks cuketa 3 ks rajče olivový olej mletý pepř sójová omáčka 2 hrstě černé olivy 400 g zelený hrášek 2 ks barevná paprika 8 ks rýžový papír
Postup Rýžová zeleninová kapsa
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zeleninu. Použijeme jednu malou mladou cuketu, kterou oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Papriky (dvojí barvy) očistíme, zbavíme semínek a rozkrájíme na mini kostičky, stejně tak cibuli. Rajčátka spaříme, oloupeme, vydlabeme měkký střed a zbytek rozkrájíme na jemno
Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmahneme, pak přidáme papriku, cuketu a rajčátka. Orestujeme doměkka, až nám nezbude žádná šťáva. Během přípravy osolíme, opepříme a v závěru zakapeme sojovou omáčkou
Zelený hrášek krátce povaříme a na troše oleje krátce osmahneme. Přidáme pár nakrájených černých oliv a promícháme. Ochutíme trochou soli
Mezitím si podle návodu na obalu připravíme rýžový papír. Krátce jej namočíme do vlažné vody, položíme na podložku, naneseme trochu náplně a zavineme. Můžeme udělat ruličky, trojúhelníčky apod
Na pánvi rozehřejeme opět trochu oleje a rýžovou zeleninovou kapsu ze všech stran osmažíme dozlatova. Je za pár minut hotová. Připravíme tak všech 8 kusů
Rýžovou zeleninovou kapsu rozdělíme na nahřáté talíře, kam jsme si již nachystali hráškovo-olivovou přílohu. Podáváme s libovolnou přílohou.