Tvarohové lívance recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
1 špetka sůl
1 ks vejce
400 ml mléko
tuk
čokoláda
cukr moučka
ovoce
vanilkový cukr
150 g hladká mouka
250 g měkký tvaroh
3 lžíce cornflakes
Postup Tvarohové lívance
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Měkký tvaroh rozmícháme s částí mléka, žloutkem, solí a střídavě přidáváme prosátou mouku a zbylé mléko. Hladké, středně husté těsto necháme krátce odpočinout. Potom do něj vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a vločky
Na nahřáté pánvi potřené tukem pečeme po obou stranách z těsta lívance, až jsou zlatavé
Ještě horké tvarohové lívance obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, můžeme vylepšit nastrouhanou čokoládou
Tvarohové lívance obložíme ovocem a ihned podáváme.