Rýže v polévce s hlávkovým zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
petrželka
1 ks cibule
1 lžička rajčatový protlak
250 g rýže
masový vývar
500 g hlávkové zelí
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme. Oboje nasekáme najemno. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme. Zelí pokrájíme nebo nakrouháme.

  2. Na oleji osmahneme cibuli. Přidáme sekanou petrželku, česnek a zelí. Směs smažíme dál. Když zelí zežloutne, přilijeme masový vývar. Přidáme rajčatový protlak, osolíme a opepříme a vaříme doměkka.

  3. Pak do polévky přisypeme spařenou a propláchnutou rýži, dolijeme vývarem a rýži v polévce s hlávkovým zelím dovaříme.

  4. Polévku s hlávkovým zelím podáváme nejlépe teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!