Plněná tortilla se smetanou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
0,5 ks cuketa
1 - 2 ks rajče
kečup
1 - 2 ks mrkev
100 g eidam
1 balíček tortilla
1 - 2 ks kuřecí prsa
mletý pepř
zakysaná smetana
1 ks červená paprika
sójová omáčka
chilli koření
1 konzerva sterilovaná kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Dále pokrájíme cuketu, mrkev, rajče, papriku, baby kukuřici. Můžeme ji nahradit normální kukuřicí ve sladkém nálevu, či přidat například uvařené fazole. Vše nakrájíme klidně na větší kusy

  2. Maso osmažíme na rozpáleném oleji, zakapeme jej sójovou omáčkou a necháme zatáhnout. Přidáme veškerou nakrájenou zeleninu. Všechno se dusí na pánvičce do změknutí na mírném ohni, třeba i půl hodiny (pod pokličkou)

  3. Ke konci se vše spojí buď nějakou salsou mexickou koupenou nebo jednoduše kečupem. V rozumné míře můžeme přidat třeba i med, hořčici. Ale ať to v ničem neplave, ale ani ať to není suché. Můžeme ochutit chilli kořením, pepřem, trochou soli. Pozor na pálivé salsy a koření, ať to nepřeženete!

  4. Koupená tortilla se nahřeje buď v mikrovlnce pár vteřin, nebo chvilku na suché pánvičce. Pak ji uprostřed posypeme strouhaným eidamem či potřeme koupenou nachos omáčkou. Poklademe masovo-zeleninovou směsí a vše zjemníme pár lžičkami zakysané smetany. Zabalíme

  5. Plněnou tortillu se smetanou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!