Rýže s rozinkami recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 hrst rozinky
8 ks hřebíček
1 špetka šafrán
4 snítky petrželová nať
4 balíčky rýže va varných sáčcích

Postup přípravy receptu

  1. Omytou petrželovou nať nasekáme najemno

  2. Sáčky s rýží propláchneme v horké vodě a dáme vařit do vroucí slané vody. Využijeme návodu na obalu. Vaříme ale pouze poloviční dobu, než je doporučena v návodu. Sáčky s předvařenou rýží pak vyjmeme, necháme okapat a vysypeme ze sáčků

  3. Na hluboké pánvi nebo teflonovém hrnci, rozpálíme olej, přidáme rýži a velmi krátce, za promíchávání, necháme osmahnout. K rýži přisypeme rozinky, hřebíček, šafrán a petrželku a naposledy promícháme

  4. Asi 2 minuty necháme zprudka ohřívat, na dně pánve se utvoří kůrčička. Pak k rýži přilijeme 1 dcl teplé vody, přikryjeme pokličkou, snížíme stupeň ohřívání na minimum a necháme rýži dusit doměkka. Dusíme asi 20 minut bez míchání

  5. Rýže s rozinkami je zajímavou přílohou k pečeným minutkám. Vychladlou ji můžeme použít i k přípravě rýžových salátů

  6. Pozn: Příprava rýže z varných sáčků je nejrychlejší. Použít můžeme ale i rýži kvalitnější, například jasmínovou. Chuť pokrmu je pak výraznější a lahodnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!