Rýže na cibulce s uzeným tofu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce olivový olej
sojová omáčka
mletý barevný pepř
2 balíčky rýže parboiled
1 ks uzené tofu
2 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Dva sáčky rýže uvaříme podle návodu na obalu. Poté rýži scedíme

  2. Jarní cibulku i s natí dobře omyjeme a nakrájíme na jemná kolečka. Tofu nakrájíme na kostičky

  3. Hlubokou pánev rozpálíme, přidáme olivový olej, cibulku a osmahneme. Poté přidáme rýži a krátce orestujeme. Vsypeme rýži a opět orestujeme. V tuto chvíli zalijeme sojovou omáčkou podle chuti a opepříme čerstvě mletým barevným pepřem. Podle libosti lze přidat i oblíbené bylinky

  4. Rýži na cibulce s uzeným tofu rozdělíme na porce a podáváme. Pokrm je vhodný i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!