Zelené karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 ks vejce
strouhanka
1 ks cibule
1 ks brokolice
20 dkg niva
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici uvaříme v páře v napařovacím hrnci na knedlíky. Pak ji rozmixujeme či rozšťoucháme. Nivu nastrouháme nebo rozmačkáme, cibulku nakrájíme na menší kousky

  2. V míse vše smícháme. Přidáme vejce a směs zahustíme strouhankou. Hmota má mít takovou konzistenci, aby šli tvarovat karbanátky. Ty poté obalíme ve strouhance a smažíme dozlatova. Pozor při obracení, karbanátky mají tendenci se rozpadat

  3. Zelené karbanátky podáváme nejlépe teplé a s kaší, ale jsou dobré i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!