Rychlé vepřové ledvinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 dkg sádlo
1 lžička hladká mouka
50 dkg vepřové ledvinky
podle chuti
sůl
kmín
grilovací koření
mletý pepř
podle potřeby
vývar z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme, odstraníme tuk a močovody. Potom je několikrát vypereme ve studené vodě, a to nejlépe večer, do rána je necháme ještě odpučet ve slané vodě.

  2. Ledvinky osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme ledvinky, posypeme pepřem, grilovacím kořením a kmínem. Vepřové ledvinky zprudka opékáme za občasného zamíchání asi 5 minut. Když jsou propečené, zaprášíme je hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a krátce podusíme.

  3. Hotové rychlé vepřové ledvinky podáváme s brambory nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!