Rychlé zeleninové rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 4 porce rýže 1 lžíce olivový olej mletý bílý pepř zeleninový vývar 1 plechovka sterilované žampiony 1 plechovka sterilovaná zelenina
Postup Rychlé zeleninové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme zeleninovým vývarem z kostky a podusíme doměkka. Všechna voda se nám do rýže vsákne
Mezitím scedíme plechovku zeleniny a malou plechovku žampionů. Samozřejmě můžeme použít i čerstvou zeleninu a houby, ty však musíme očistit a předem orestovat doměkka
Rýži vsypeme do hlubokého hrnce, přidáme zeleninu, žampiony, okořeníme a dobře promícháme. Společně krátce prohřejeme
Rychlé zeleninové rizoto podáváme jako hlavní chod, který je snadný na přípravu. Recept zvládne každý začátečník.