Rychlé zeleninové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
4 porce rýže
1 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
zeleninový vývar
1 plechovka sterilované žampiony
1 plechovka sterilovaná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme zeleninovým vývarem z kostky a podusíme doměkka. Všechna voda se nám do rýže vsákne

  2. Mezitím scedíme plechovku zeleniny a malou plechovku žampionů. Samozřejmě můžeme použít i čerstvou zeleninu a houby, ty však musíme očistit a předem orestovat doměkka

  3. Rýži vsypeme do hlubokého hrnce, přidáme zeleninu, žampiony, okořeníme a dobře promícháme. Společně krátce prohřejeme

  4. Rychlé zeleninové rizoto podáváme jako hlavní chod, který je snadný na přípravu. Recept zvládne každý začátečník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!