Rychlé kuře na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg kuřecí prsa
125 ml suché bílé víno
400 g kompotované meruňky
1 balíček instantní žampionová polévka
podle potřeby
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme je a vložíme do kastrolu.

  2. Na kuřecí prsa rozložíme meruňky a přelijeme šťávou z kompotu a vínem. Můžeme zalít i vodou, pokud nemáme víno po ruce. Pak ještě přelijeme maso instantní polévkou rozmíchanou v malém množství vody. Kuře necháme ve víně asi tak 30 minut odležet.

  3. Zatím si předehřejeme troubu na 190°C. Uleželé kuře na víně vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi hodinu. Pečení občas zkontrolujeme a v případě potřeby podlijeme vínem nebo vodou.

  4. Teplé rychlé kuře na víně podáváme s rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!