Přírodní vepřový řízek s pórkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
olej
sůl
1/8 l vývar
300 g pórek
grilovací koření
1 lžička hladká mouka
100 g zakysaná smetana
3 ks vepřový řízek z kýty
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme a okořeníme. Zakapeme olejem a necháme asi 1 hodinu odležet v chladu

  2. Mezitím si připravíme pórek s omáčkou. Zakysanou smetanu prošleháme s moukou. Pórek očistíme a nakrájíme na 3 - 4 cm dlouhé špalíky. Na tuku je rychle orestujeme, podlijeme vývarem a povaříme asi 10 minut. Pórek vyjmeme z vývaru. Do vývaru vmícháme připravenou smetanu a povaříme 5 minut. Pórek vložíme zpět do omáčky

  3. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka opečeme řízky z obou stran dozlatova

  4. Přírodní vepřové řízky přendáme na teplé talíře a podáváme s pórkem zalitým smetanovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky a zeleninová obloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!