Přírodní vepřová panenka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
olivový olej
600 g vepřová panenka
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé medailonky. Osolíme, okořeníme čerstvě namletým pepřem

  2. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a vepřovou panenku z obou stran osmahneme, až začne zlatavět. Můžeme podlít vodou a krátce podusit, do výpeku pak vlít smetanu na vaření a zahustit jíškou

  3. Ale my máme rádi přírodní "suchou" variantu. Přírodní vepřovou panenku podáváme s vařeným bramborem a doplníme tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!