Přírodní vepřový plátek recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
4 lžíce olej
sůl
mletý pepř
100 ml masový vývar
kari koření
chilli koření
mletý kmín
hořčičné semínko
1 lžička bramborový škrob
500 g vepřová pečeně bez kosti
Postup Přírodní vepřový plátek
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky
V případě přírodních plátků lze použít jakékoliv koření, které máme rádi a preferujeme k takto připravenému masu
Maso z jedné strany okořeníme podle chuti a osolíme. Pak použijeme tenderizér a masovou strukturu postupně po celé ploše rozrušíme, koření tak dostaneme i dovnitř masa. Z druhé strany také důkladně "orazítkujeme" tenderizérem
Na rozpáleném oleji plátky vepřové pečeně důkladně z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme na mísu, vypečený základ zaprášíme bramborovým škrobem, zalijeme masovým vývarem a dobře rozmícháme
Do šťávy vrátíme plátky masa, prohřejeme a můžeme podávat
U nás servírujeme přírodní vepřové plátky s oblíbenou bramborovou kaší, ale dobře chutnají i s rýží a vařeným bramborem.