Přírodní vepřový plátek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
mletý pepř
100 ml masový vývar
kari koření
chilli koření
mletý kmín
hořčičné semínko
1 lžička bramborový škrob
500 g vepřová pečeně bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky

  2. V případě přírodních plátků lze použít jakékoliv koření, které máme rádi a preferujeme k takto připravenému masu

  3. Maso z jedné strany okořeníme podle chuti a osolíme. Pak použijeme tenderizér a masovou strukturu postupně po celé ploše rozrušíme, koření tak dostaneme i dovnitř masa. Z druhé strany také důkladně "orazítkujeme" tenderizérem

  4. Na rozpáleném oleji plátky vepřové pečeně důkladně z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme na mísu, vypečený základ zaprášíme bramborovým škrobem, zalijeme masovým vývarem a dobře rozmícháme

  5. Do šťávy vrátíme plátky masa, prohřejeme a můžeme podávat

  6. U nás servírujeme přírodní vepřové plátky s oblíbenou bramborovou kaší, ale dobře chutnají i s rýží a vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!