Rychlá žampionová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
2 lžičky vegeta
200 g sýr
6 - 8 ks žampiony
mletý pepř
1 kostka slepičí bujón
60 g máslo nebo Rama
čerstvá nebo sušená pažitka
starší chléb nebo žemle

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony omyjeme a nakrájíme na kousky nebo na plátky. Žampionů můžeme dát do polévky i více, záleží na jejich velikosti. Sýr rozkrájíme na drobné kostičky

  2. Cibuli smažíme na másle, než zesklovatí. Přidáme žampiony a dále smažíme, dokud žampiony nezměknou a nezačnou pouštět šťávu. Osolíme a opepříme

  3. V malém množství horké vody rozmícháme slepičí bujón, naředíme ho asi 1,5 litrem vody a přilijeme k žampionům. Přisypeme vegetu a polévku přivedeme k varu. Pak na mírném ohni vaříme

  4. asi 15 minut

  5. Starší chleba nakrájíme na malé kostičky a opečeme téměř za sucha - jen na malém množství oleje

  6. Do polévkové misky vložíme kostky sýru a zalijeme horkou žampionovou polévkou. Do každé porce polévky nasypeme před podáváním hrstku osmaženého chleba a trochu usušené nebo čerstvé pažitky

  7. Pozn.: Rychlou žampionovou polévku lze připravit i bez bujónu a je také chutná. To určitě uvítají vegetariáni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!