Rychlá žampionová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 2 lžičky vegeta 200 g sýr 6 - 8 ks žampiony mletý pepř 1 kostka slepičí bujón 60 g máslo nebo Rama čerstvá nebo sušená pažitka starší chléb nebo žemle
Postup Rychlá žampionová polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony omyjeme a nakrájíme na kousky nebo na plátky. Žampionů můžeme dát do polévky i více, záleží na jejich velikosti. Sýr rozkrájíme na drobné kostičky
Cibuli smažíme na másle, než zesklovatí. Přidáme žampiony a dále smažíme, dokud žampiony nezměknou a nezačnou pouštět šťávu. Osolíme a opepříme
V malém množství horké vody rozmícháme slepičí bujón, naředíme ho asi 1,5 litrem vody a přilijeme k žampionům. Přisypeme vegetu a polévku přivedeme k varu. Pak na mírném ohni vaříme
asi 15 minut
Starší chleba nakrájíme na malé kostičky a opečeme téměř za sucha - jen na malém množství oleje
Do polévkové misky vložíme kostky sýru a zalijeme horkou žampionovou polévkou. Do každé porce polévky nasypeme před podáváním hrstku osmaženého chleba a trochu usušené nebo čerstvé pažitky
Pozn.: Rychlou žampionovou polévku lze připravit i bez bujónu a je také chutná. To určitě uvítají vegetariáni.