Rychlá rajská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 l mléko 1 ks cibule 3 lžíce mouka 0 l voda 2 ks rajčatový protlak podle chuti 2-3 lžíce cukr krupice 3 ks bobkový list 5 ks nové koření 1 kelímek smetana na vaření podle potřeby tuk na smažení
Postup Rychlá rajská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli do zesklovatění, přisypeme asi 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Potom přidáme rajský protlak, který necháme chvíli probublat.
Následně přidáme bobkový list, nové koření, sůl a hřebíček. Zalijeme 0,5 litrem mléka a necháme povařit. Dochutíme solí, cukrem a zahustíme moukou rozmíchanou ve 0,25 litru vody.
Po uvaření rajskou omáčku propasírujeme přes cedník do jiného hrnce a případně dochutíme smetanou.
Rychlou rajskou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím masem.