Rychlá rajská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l mléko
1 ks cibule
3 lžíce mouka
0 l voda
2 ks rajčatový protlak
podle chuti
2-3 lžíce cukr krupice
3 ks bobkový list
5 ks nové koření
1 kelímek smetana na vaření
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli do zesklovatění, přisypeme asi 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Potom přidáme rajský protlak, který necháme chvíli probublat.

  2. Následně přidáme bobkový list, nové koření, sůl a hřebíček. Zalijeme 0,5 litrem mléka a necháme povařit. Dochutíme solí, cukrem a zahustíme moukou rozmíchanou ve 0,25 litru vody.

  3. Po uvaření rajskou omáčku propasírujeme přes cedník do jiného hrnce a případně dochutíme smetanou.

  4. Rychlou rajskou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!