Rychlá polévka z kyselého zelí a pohanky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
4 ks brambory
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
2 lžíce pohanka
1 l zeleninový vývar
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
400 g kysané zelí
na ozdobu
1 hrst čerstvá majoránka
příloha
1 balení rýžové chlebíčky s amarantem

Postup přípravy receptu

  1. Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka.

  2. Brambory vaříme samostatně ve slupce, poté je oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle, až jsou zlatavé.

  3. Po jejich vyjmutí na stejném sádle orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kyselé zelí, prolisovaný česnek a přidáme mletou papriku. Nakonec vmícháme i uvařenou pohanku spolu s vývarem. Polévku z kyselého zelí a pohanky krátce povaříme, aby se jednotlivé chutě propojily. Podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Rychlou polévku z kyselého zelí a pohanky podáváme společně s brambory a nadrcenými Bio rýžovými chlebíčky. Zdobíme čerstvou majoránkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!