Broskvové kostky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/4 hrnku olej
1 ks vejce
3 lžíce kakao
2 lžíce mléko
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
šťáva z kompotu
1 kostka tvaroh
2 lžíce cukr krupice
0,5 hrnků cukr krupice
2 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek polohrubá mouka
hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání
1 sklenice kompotované broskve
1 balíček karamelový nebo vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, cukr i kakao a promícháme. Přidáme olej, vejce, mléko a elektrickým šlehačem dobře promícháme

  2. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Necháme vychladnout

  3. Broskve scedíme a necháme dobře okapat

  4. Rozmícháme tvaroh a mléko s vanilkovým i mletým cukrem do hladka. Krém natřeme na vychladlé těsto, uhladíme a poklademe půlkami (nebo čtvrtkami) broskví

  5. Svaříme broskvovou šťávu (dolijeme vodou do 450 ml) s cukrem a pudinkovým práškem na průhlednou polevu. Za stálého míchání necháme 5 minut vychladnout a potom nalijeme stejnoměrně na moučník. Necháme ztuhnout

  6. Broskvový moučník krájíme na kostky tak, aby na každé byla polovina broskve

  7. 1 hrnek - 250 ml


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!