Broskvové čatní recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

750 g broskve
česnek
sůl
30 g zázvor
chilli
100 ml vinný ocet
200 g hnědý cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z broskví stáhneme slupku, plody rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor a česnek na jemno nasekáme

  2. Broskve i se zázvorem a česnekem vložíme do kastrolu, přidáme cukr, sůl, chilli a ocet, vaříme nepřiklopené na mírném ohni asi 30 minut, dokud čatní nezhoustne

  3. Vychladlé broskvové čatní se podává ke grilovanému masu, ale podle chuti i k jiným pokrmům

  4. Broskvové čatní můžeme i dlouhodobě uchovat, když ho naplníme do sklenic a dobře uzavřeme. Skladujeme v lednici

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!