Broskvové pokušení recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 dl olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
vejce
80 g máslo
3 dl mléko
80 g cukr moučka
cukr moučka
1 lžička cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
30 g čerstvé droždí
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
1,5 dl vlažné polotučné mléko
500 g čerstvé nebo kompotované broskve (meruňky)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme a vymícháme těsto, které je vláčné a nelepí se nám na ruce. Přikryté těsto dáme asi 30 minut kynout někam do tepla

  2. Příprava náplně: Z mléka, vanikového pudinku a vanilkového cukru uvaříme krém a do teplého krému vmícháme máslo

  3. Pak vykynuté těsto dáme na moukou posypaný vál a vyválíme asi tak 1 cm silný plát a sklenicí vykrajujeme kolečka

  4. Do každého kolečka uděláme prohlubeň tak, že otočíme skleničku a dnem uděláme prohlubeň, tu do poloviny naplníme krémem, který máme už připravený a studený. Na krém položíme kousky nebo celé půlky broskví, můžeme i meruňky. Ještě okraje namašlujeme vejcem

  5. Kolečka dáme na vymazaný plech dál od sebe a ve středně vyhřáté troubě pečeme tak kolem 170 °C. Broskvové pokušení pečeme asi 20 minut, kolečka musí být zlatavá

  6. Před podáváním broskvové pokušení posypeme moučkovým cukrem. Koláčky jsou opravdu výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!