Broskvové pokušení recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 dl olej 1 špetka sůl 1 ks vejce vejce 80 g máslo 3 dl mléko 80 g cukr moučka cukr moučka 1 lžička cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka 30 g čerstvé droždí 1 balíček vanilkový pudinkový prášek 1,5 dl vlažné polotučné mléko 500 g čerstvé nebo kompotované broskve (meruňky)
Postup Broskvové pokušení
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience smícháme a vymícháme těsto, které je vláčné a nelepí se nám na ruce. Přikryté těsto dáme asi 30 minut kynout někam do tepla
Příprava náplně: Z mléka, vanikového pudinku a vanilkového cukru uvaříme krém a do teplého krému vmícháme máslo
Pak vykynuté těsto dáme na moukou posypaný vál a vyválíme asi tak 1 cm silný plát a sklenicí vykrajujeme kolečka
Do každého kolečka uděláme prohlubeň tak, že otočíme skleničku a dnem uděláme prohlubeň, tu do poloviny naplníme krémem, který máme už připravený a studený. Na krém položíme kousky nebo celé půlky broskví, můžeme i meruňky. Ještě okraje namašlujeme vejcem
Kolečka dáme na vymazaný plech dál od sebe a ve středně vyhřáté troubě pečeme tak kolem 170 °C. Broskvové pokušení pečeme asi 20 minut, kolečka musí být zlatavá
Před podáváním broskvové pokušení posypeme moučkovým cukrem. Koláčky jsou opravdu výborné.