Rychlá polévka s vaječnou zavářkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 kostka masox
1 lžíce hladká mouka
1 hrst polévková zelenina
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
mletý muškátový oříšek
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou petrželku nebo zelenou část pórku nasekáme nadrobno.

  2. Na pánvi osmahneme na lžíci másla trochu hladké mouky na světlou jíšku. Odstavíme, osolíme, přidáme mletý muškátový oříšek a smícháme s rozšlehaným vejcem. Dáme znovu na plotnu a za stálého míchání vytvoříme směs, ve které se udělaly hrudky (knedlíčky), poté odstavíme.

  3. V hrnci na lžíci másla osmahneme hrst směsi polévkové zeleniny (třeba i mražené), zalijeme 1 litrem teplé vody, přidáme kostku kuřecího masoxu a také připravenou vaječnou zavářku. Po krátkém zavaření polévku dochutíme solí a pepřem. Přidáme nasekanou petrželku nebo pórek.

  4. Rychlou polévku s vaječnou zavářkou ihned podáváme na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!