Rychlá polévka s játrovými knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 hrneček polévková zelenina
1 kostka kuřecí bujon
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
sekaná nať
podle potřeby
játrové knedlíčky
zavářka do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Vždy, když si na víkend koupím směs na játrové knedlíčky, nejprve ji dochutím podle sebe - hlavně česnekem. Pak si proseji jemně strouhanku a tvořím na tácek stejné kuličky. Polovinu použiji hned a polovinu i s táckem dám zamrazit. Kuličky se nejprve zmrazí jednotlivě, a proto se neslepí. Zmrazené si je přesypu do obalu (kelímek od sýru, sáček apod).

  2. Potom v týdnu jen na másle osmahneme nakrájenou polévkovou zeleninu, zalijeme teplou vodou, přidáme bujon a vaříme do změknutí. Ještě než se zelenina rozvaří, přidáme libovolnou koupenou zavářku (hvězdičky, nudličky apod.) a necháme polévku ještě provařit. Protože knedlíčky jsou obalené ve strouhance, vaříme je zvlášť v druhém hrnci zároveň s polévkou. Knedlíčky přidáme do hotové polévky spolu s nasekanou natí a dochutíme podle chuti.

  3. Rychlou polévku s játrovými knedlíčky podáváme ihned na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!