Jemné honzovky s náplní recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
máslo
10 dkg máslo
250 ml mléko
7 dkg cukr krupice
1 balíček kvasnice
60 dkg hladká mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme nejprve povolené máslo nebo tuk na pečení, vlažné mléko a rozkvedlané vejce. Potom nasypeme hladkou mouku, do jednoho rohu dáme cukr, do druhého rohu sůl a doprostřed mouky uděláme důlek, do něj dáme kvasnice, zahrneme a necháme zpracovat

  2. Po vykynutí z těsta odtrháváme malé kousky těsta, které v ruce rozděláme a uděláme z nich placičku, kterou naplníme tvarohem nebo povidly, poté smotáme v kuličku. Hotové buchty skládáme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech kousek od sebe a necháme ještě na asi 15 minut kynout

  3. Před pečením potřeme honzovky rozpuštěným máslem. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Pozor, je lepší buchty při pečení dobře hlídat

  4. Jemné honzovky s náplní po vychladnutí pocukrujeme a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!