Jemné jablečné řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

300 g jablka
1 balíček prášek do pečiva
300 g cukr krupice
100 ml slunečnicový olej
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
hrubá mouka na vysypání
cukrářské zdobení
1 balíček tmavá čokoládová poleva
olej na vymazání
3 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Jablka (sladká, ne příliš vodnatá) oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme na jemném struhadle a odvážíme

  2. Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do světlé nadýchané pěny. Přidáme nastrouhaná jablka a zlehka promícháme. Nakonec opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej

  3. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný menší plech a vložíme do předehřáté trouby. Jemné jablečné řezy pečeme na 175 °C asi 45 minut

  4. Upečený moučník necháme na plechu 10 minut chladnout a pak jej opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout

  5. Polevu si připravíme podle návodu a celý moučník rovnoměrně potřeme a polevu uhladíme. Jemné jablečné řezy ještě posypeme cukrovím zdobením, kokosem nebo jemně sekanými oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!