Jemné jablečné řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 300 g jablka 1 balíček prášek do pečiva 300 g cukr krupice 100 ml slunečnicový olej 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka hrubá mouka na vysypání cukrářské zdobení 1 balíček tmavá čokoládová poleva olej na vymazání 3 ks vejce (L)
Postup Jemné jablečné řezy
Postup přípravy receptu
-
Jablka (sladká, ne příliš vodnatá) oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme na jemném struhadle a odvážíme
Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do světlé nadýchané pěny. Přidáme nastrouhaná jablka a zlehka promícháme. Nakonec opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný menší plech a vložíme do předehřáté trouby. Jemné jablečné řezy pečeme na 175 °C asi 45 minut
Upečený moučník necháme na plechu 10 minut chladnout a pak jej opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout
Polevu si připravíme podle návodu a celý moučník rovnoměrně potřeme a polevu uhladíme. Jemné jablečné řezy ještě posypeme cukrovím zdobením, kokosem nebo jemně sekanými oříšky.