Jemné holandské řízky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
200 g gouda
hladká mouka
čerstvě mletý černý pepř
slunečnicový olej na smažení
500 g mleté vepřové plecko
250 ml sladká smetana 33%
čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mleté maso a dobře ho zpracujeme se sladkou smetanou, která maso výrazně zjemní. Směs odložíme na noc do chladničky odpočívat

  2. V den přípravy maso vybereme, přidáme sůl, čerstvě mletý černý pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, na jemno nastrouhaný tvrdý sýr a všechno spolu důkladně zpracujeme

  3. Ruce si navlhčíme, vytvarujeme koule o průměru asi 7 až 8 cm, zploštíme je dlaněmi a obalíme v trojobale (mouka, vejce, strouhanka)

  4. Obalené holandské řízky smažíme v horkém oleji z obou stran do pěkně zlatohnědé barvy a dáme odsát od přebytečného tuku na papírovou kuchyňskou utěrku

  5. Jemné holandské řízky servírujeme horké s vařenými bramborami přelitými máslem a posypanými čerstvě posekanou petrželovou natí anebo s bramborovou kaší. Jako přílohu podáváme jemný zelený salát a tatarskou omáčku. Je to velmi rychlé a chutné jídlo k obědu či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!