Rychlá polévka s drožďovými knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
2 l voda
4 ks droždí
podle potřeby
olej
strouhanka
bujon
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme nadrobno a zpěníme jí v pánvi na oleji. Přidáme droždí a necháme ho na mírném ohni rozpustit, až z něj bude kašička (pokud se nám droždí připaluje, přidáme ještě trochu oleje). Drožďovou kašičku si sundáme z plamene, vmícháme vejce, sůl, pepř, česnek a strouhanku, až nám vznikne tuhá mírně mazlavá hmota, ze které vypracujeme knedlíčky. Čím více tuhé těsto uděláte, tím lépe, jinak se knedlíčky mohou rozpadnout. Pak je to v polévce spíše jako kapání, ale i verze s rozpadlými knedlíčky je u nás doma velice oblíbená.

  2. Než nám hmota na knedlíčky trochu vychladne, abychom s ní mohli pracovat, připravíme si vývar z vody a bujonu. Já dávám 1 - 2 bujony na 2 l vody (dle toho, kterou značku bujónu mám zrovna doma), pak je možné dosolit. Vypracované knedlíčky vkládáme do vroucího vývaru a povaříme 15 - 20 minut.

  3. Dle chuti lze do polévky s drožďovými knedlíčky přidat kořenovou zeleninu, nudličky, případně udělat kuřecí vývar a přidat i kousky kuřete. To už záleží na touze chuťových pohárků strávníků. Já mám ale nejraději tuto velmi snadnou a chutnou základní verzi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!