Jasmínová panna cotta s redukcí z pomerančů zdobená křupavým karamelem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 ks žloutek
1 ks pomeranč
3 dl pomerančový džus
máta
200 g cukr moučka
1 plátek želatina
4 dl smetana ke šlehání
1 ks vanilkový lusk
0,5 lžiček kvalitní jasmínový čaj

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu smícháme se žloutky a 1/2 cukru. Poté přidáme rozpůlený vanilkový lusk. Vše vyšleháme ve vodní lázni do 60 °C. Směs dáme na 2 hodiny zchladnout do ledničky. Pak opět mírně zahřejeme ve vodní lázni a přidáme želatinu a jasmínový čaj. Směs nalijeme do předem připravených formiček a pečeme opět ve vodní lázni na 80 °C asi 15 minut. Opět necháme vychladnout v lednici

  2. Mezitím si připravíme redukci. 100% pomerančový džus dáme vařit, aby se pomalu odpařil a zhoustnul. Můžeme ho lehce dosladit a přidat dobře omytou pomerančovou kůru, nebo špetku skořice. Redukci necháme vychladnout a těsně před servírováním do ní nakrájíme vyloupané segmenty pomeranče bez pecek. Ze zbylého cukru připravíme karamel, ze kterého si vytvoříme mřížku

  3. Panna cottu vyndáme z formičky na talíř, dokola nalejeme redukci a nahoru dáme předem připravenou karamelovou mřížku ze zbylého cukru. Nakonec dozdobíme čerstvou mátou

  4. Jasmínovou panna cottu s redukcí z pomerančů zdobená křupavým karamelem můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!