Jasmínová panna cotta s redukcí z pomerančů zdobená křupavým karamelem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 ks žloutek 1 ks pomeranč 3 dl pomerančový džus máta 200 g cukr moučka 1 plátek želatina 4 dl smetana ke šlehání 1 ks vanilkový lusk 0,5 lžiček kvalitní jasmínový čaj
Postup Jasmínová panna cotta s redukcí z pomerančů zdobená křupavým karamelem
Postup přípravy receptu
-
Smetanu smícháme se žloutky a 1/2 cukru. Poté přidáme rozpůlený vanilkový lusk. Vše vyšleháme ve vodní lázni do 60 °C. Směs dáme na 2 hodiny zchladnout do ledničky. Pak opět mírně zahřejeme ve vodní lázni a přidáme želatinu a jasmínový čaj. Směs nalijeme do předem připravených formiček a pečeme opět ve vodní lázni na 80 °C asi 15 minut. Opět necháme vychladnout v lednici
Mezitím si připravíme redukci. 100% pomerančový džus dáme vařit, aby se pomalu odpařil a zhoustnul. Můžeme ho lehce dosladit a přidat dobře omytou pomerančovou kůru, nebo špetku skořice. Redukci necháme vychladnout a těsně před servírováním do ní nakrájíme vyloupané segmenty pomeranče bez pecek. Ze zbylého cukru připravíme karamel, ze kterého si vytvoříme mřížku
Panna cottu vyndáme z formičky na talíř, dokola nalejeme redukci a nahoru dáme předem připravenou karamelovou mřížku ze zbylého cukru. Nakonec dozdobíme čerstvou mátou
Jasmínovou panna cottu s redukcí z pomerančů zdobená křupavým karamelem můžeme servírovat.