Jarouškovo rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 střik olej sůl 120 g máslo 1 ks cibule 500 g rýže mletý pepř 350 g mražená zelenina s kukuřicí 500 g rajský protlak 500 g vepřové maso
Postup Jarouškovo rizoto
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vroucí vody stříkneme olej a vložíme rýži
Mezitím na rozpuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a osolíme ji, aby pustila šťávu. Vložíme mraženou zeleninovou směs - mrkev, hrášek a kukuřici. Přikryjeme poklicí a občas promícháme. Dusíme do částečného změknutí. Osolíme, opepříme a přidáme vepřové maso nakrájené na kostky nebo nudličky. Vše za občasného míchání dusíme doměkka. Pak přidáme protlak a necháme již jen prohřát
Uvařenou rýži scedíme, smícháme s masem a podle chuti osolíme a dochutíme
Jarouškovo rizoto rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme třeba s kyselou okurkou.