Jarouškovo rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 střik olej
sůl
120 g máslo
1 ks cibule
500 g rýže
mletý pepř
350 g mražená zelenina s kukuřicí
500 g rajský protlak
500 g vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vroucí vody stříkneme olej a vložíme rýži

  2. Mezitím na rozpuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a osolíme ji, aby pustila šťávu. Vložíme mraženou zeleninovou směs - mrkev, hrášek a kukuřici. Přikryjeme poklicí a občas promícháme. Dusíme do částečného změknutí. Osolíme, opepříme a přidáme vepřové maso nakrájené na kostky nebo nudličky. Vše za občasného míchání dusíme doměkka. Pak přidáme protlak a necháme již jen prohřát

  3. Uvařenou rýži scedíme, smícháme s masem a podle chuti osolíme a dochutíme

  4. Jarouškovo rizoto rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme třeba s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!