Jasmínová rýže s jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

mléko
5 ks jablko
cukr moučka
mletá skořice
mleté vlašské ořechy
máslo na vymazání
2 hrnky jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle

  2. Jasmínovou rýži uvaříme v mléce, ne úplně doměkka. Necháme ji chvíli odstát. Můžeme trochu osladit, ale nemusíme, rýže je sama o sobě nasládlé chuti

  3. Větší a vyšší hrnec nebo pekáček vymažeme máslem. Rýži rozdělíme na tři díly - tři vrstvy. Dáme první vrstvu rýže, posypeme skořicí, mletými oříšky a dáme vrstvu jablek, můžeme posypat moučkovým cukrem, ale není to třeba. Ještě jednou zopakujeme - rýže, skořice, ořechy, jablka a zakončíme vrstvou rýže. Posypeme skořicí

  4. Rýžový nákyp vložíme do předehřáté trouby a necháme chvíli zapéct

  5. Ihned podáváme, ale jasmínová rýže chutná dobře i vychladlá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!