Rychlá kuřecí čína recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce olej
100 g pórek
1 - 2 lžíce koření na čínu
1 ks červená paprika
1 - 2 lžičky sójová omáčka
500 g kuřecí maso
0,5 ks střední cibule
1 konzerva sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, očištěnou papriku na kostičky, pórek na půlkolečka, cibuli na proužky a z hrášku slijeme nálev

  2. Na pánev dáme rozehřát olej, přidáme cibuli a pórek a chvíli restujeme. Přidáme papriku, hrášek a ještě chvíli prohříváme, restujeme za puštění šťávy. Poté ke směsi vsypeme maso, přilijeme sójovou omáčku, koření a za občasného míchání dusíme, popř. můžeme podlít trochou vývaru nebo vody. Jakmile je maso měkké, čínu odstavíme

  3. Rychlou kuřecí čínu podáváme s rýží. Lze ji podávat i s hranolky, americkými nebo vařenými brambory a tatarskou omáčkou. Já raději používám grilovací koření, čína se mi zdá takto chutnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!