Houbové bramboráčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 dl olej
1/2 lžičky sůl
2 ks vejce
50 g slanina anglická
1 ks malá cibule
1 špetka drcený kmín
1 stroužek česnek prolisovaný
150 g čerstvé houby
50 g vařené brambory
30 g trvanlivý salám
250 g syrové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Na části oleje opečeme cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme a necháme podusit. Brambory nastrouháme najemno, slaninu i salám nakrájíme na malé kostičky. Do částečně prochladlých, podušených hub přidáme všechny ostatní suroviny a zamícháme v těsto, které podle chuti případně dosolíme

  2. Na zbylý, rozpálený olej klademe lžící menší bramboráčky, které pečeme dozlatova

  3. Podáváme buď jako samostatné jídlo a nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!