Rychlá gulášovka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 5 dkg slanina 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 špetka pepř 3 lžíce hladká mouka 4 lžíce zakysaná smetana 1,5 l vody 1 ks větší cibule 2 lžíce sladká mletá paprika 1 lžička pálivá mletá paprika 1 konzerva vepřové maso 5 ks středně velké brambory 3 ks vařené vejce 2 lžíce gulašové koření 1 hrst drcená majoránka
Postup Rychlá gulášovka
Postup přípravy receptu
-
Otevřeme vepřovou konzervu, na sádle z plechovky osmažíme nakrájenou slaninu na kostky. Cibuli jemně nakrájíme na kostky a přidáme k osmažené slanině
Smažíme dozlatova a přidáme maso z konzervy nakrájené na kostky. Přimícháme koření (gulášové koření, majoránku, papriku) mouku, promícháme a zalijeme vodou. Pomalu vaříme, až jsou brambory měkké. Dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem
Po nalití do misek, ozdobíme lžící zakysané smetany a přidáme 1/2 vejce. Podáváme s pečivem.