Rychlá gulášovka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 dkg slanina
2 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 špetka pepř
3 lžíce hladká mouka
4 lžíce zakysaná smetana
1,5 l vody
1 ks větší cibule
2 lžíce sladká mletá paprika
1 lžička pálivá mletá paprika
1 konzerva vepřové maso
5 ks středně velké brambory
3 ks vařené vejce
2 lžíce gulašové koření
1 hrst drcená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Otevřeme vepřovou konzervu, na sádle z plechovky osmažíme nakrájenou slaninu na kostky. Cibuli jemně nakrájíme na kostky a přidáme k osmažené slanině

  2. Smažíme dozlatova a přidáme maso z konzervy nakrájené na kostky. Přimícháme koření (gulášové koření, majoránku, papriku) mouku, promícháme a zalijeme vodou. Pomalu vaříme, až jsou brambory měkké. Dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem

  3. Po nalití do misek, ozdobíme lžící zakysané smetany a přidáme 1/2 vejce. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!