Bramborový koláč s vejci a rozmarýnem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
5 lžic mléko
100 g ementál
200 g zakysaná smetana
barevný pepř
máslo na vymazání
800 g brambory vařené ve slupce
2 snítky čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka, poté scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Sýr najemno nastrouháme

  2. Připravíme si vaječnou směs. Vejce rozklepneme do mísy, přidáme mléko, zakysanou smetanu, nasekaný rozmarýn, sůl a pepř. Směs dobře prošleháme

  3. Kulatou zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe první vrstvu brambor (2 kolečka na sebe) a zalijeme polovinou směsi a zasypeme polovinou sýra. Poté poklademe zbytek brambor, zalijeme druhou částí vaječné směsi a na povrchu posypeme sýrem

  4. Bramborový koláč s vejci a rozmarýn dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 45 - 50 minut

  5. Bramborový koláč s vejci a rozmarýnem necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme jako slané pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!