Rychlá česneková cibulačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
1 l vývar
100 g máslo
200 g cibule
30 g hladká mouka
200 ml suché bílé víno
75 g tvrdý sýr
1 svazeček petrželka kudrnka
1-2 ks starší rohlík
podle chuti
sůl
Postup Rychlá česneková cibulačka recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si vývar. Cibuli nakrájíme na plátky, které osmažíme na másle do změknutí, zasypeme moukou a uděláme jíšku. Poté ji zalijeme vývarem, dobře promícháme a povaříme. Přidáme najemno nasekaný česnek. Podle chuti osolíme. Přilijeme víno a opět krátce provaříme.
Rychlou česnekovou cibulačku nalijeme do misek, přidáme na kostičky nakrájený na másle dozlatova osmažený rohlík.
Rychlou česnekovou cibulačku před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme snítkou petrželky.