Rybízové sněhovky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
vejce
těsto
1 ks žloutek
100 g cukr moučka
150 g hera
280 g hladká mouka
na ozdobu
3 ks bílek
180 g cukr krupice
náplň
500 g rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a moučkový cukr prosejeme na vál, přidáme drobně nakrájenou heru a vše promneme. Pak přidáme žloutek a rychle zpracujeme v těsto, které necháme v chladu půl hodiny rozležet.

  2. Potom těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme větší kolečka. Z poloviny koleček vykrojíme středy menšími kolečky a vniklá mezikruží přilepíme rozšlehaným vejcem na plná kolečka. Rybízová kolečka skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je v horké troubě na 250°C do zrůžovění.

  3. Z bílků ušleháme sníh, přidáme po částech cukr a šleháme, dokud sníh hodně nezhoustne a cukr se zcela nerozpustí.

  4. Upečené koláčky naplníme rybízem a pokryjeme sněhem. Rybízové sněhovky pečeme v mírně vyhřáté troubě na 150 °C, než sníh zrůžoví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!