Piškotový dezert s pudinkovým krémem a mandlovými plátky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

cukr
1 dl olej
5 ks vejce
kakao
8 dl mléko
1 dl voda
čokoláda
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
2 kelímky zakysaná smetana
mandlové plátky
200 g polohrubá mouka
kompotované meruňky
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme pudinkový krém. Pudink uvaříme podle návodu, osladíme a dáme ho trochu zchladnout

  2. Teď přijde na řadu piškotové těsto. Vejce rozklepneme. Zvlášť ušleháme žloutky s cukrem a také zvlášť bílky na tuhý sníh. Poté promícháme žloutkovou směs s ostatními surovinami na piškot a lehce zamícháme sníh

  3. Piškotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Ještě na syrové těsto dáváme po lžících vlahý pudink

  4. Těsto s pudinkem dáme péct asi na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C

  5. Po upečení ještě na teplou buchtu poklademe cik cak okapané meruňky, rozetřeme oslazenou zakysanou smetanu a povrch posypeme grankem, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou. Já dala střídavě hořkou a mléčnou čokoládu. Na závěr posypeme mandlovými plátky

  6. Piškotový dezert s pudinkovým krémem a mandlovými plátky necháme řádně ztuhnout v chladu

  7. Piškotový dezert s pudinkovým krémem a mandlovými plátky poté nakrájíme na kostky, chutná skvěle nejen k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!