Rybízové řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
25 dkg máslo
2 lžíce rum
5 ks žloutek
5 ks bílek
2 lžíce cukr moučka
35 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
40 dkg hladká mouka
1 lžíce zakysaná smetana
50 dkg červený rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Ze základních surovin vypracujeme těsto. Těsto necháme odpočinout 1 hodinu

  2. Mezitím si přebereme 1/2 kg rybízu. Potom těsto rozválíme na plech a dáme péct. Rybízové řezy pečeme při 180 °C 15 - 20 minut a necháme vychladnout

  3. Ušleháme tuhý sníh z 5 bílků. Vmícháme do něj 35 dkg mletého cukru a vanilkový cukr. Mícháme ještě půl hodiny. Potom přimícháme do sněhu rybíz. Sníh rozetřeme na upečené těsto a dáme zezlátnout do vlažné trouby, aby sníh neklesl

  4. Rybízové řezy necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme se do nich pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!