Piškotový dezert s ovocem a želé recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 l mléko 500 ml voda ovoce 150 g cukr krystal 150 g polohrubá mouka 1 kelímek smetana ke šlehání 0,25 balíčků kypřící prášek do pečiva 2 balíčky ztužovač šlehačky 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek 2 balíčky želé
Postup Piškotový dezert s ovocem a želé
Postup přípravy receptu
-
Vejce a cukr šleháme po dobu pěti minut. Poté přidáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Po upečení necháme korpus vychladnout
Pudink uvaříme podle návodu ze dvou balíčků a litru mléka. Přidala jsem odhadem tak 2 lžíce cukru. Když je pudink uvařený, za občasného míchání necháme pudink trochu vychladnout. Poté pudink nalijeme a rozetřeme na vychladlý korpus. Pudink necháme zatuhnout
Ovoce nakrájíme a připravíme si šlehačku. Já pro zpestření použila borůvky, kiwi, jahody a mandarinky s ananasem z plechovky. Smetanu vylijeme do mísy a přidáme ztužovač, aby déle vydržela. Šleháme tak dlouho, dokud nebude šlehačka dostatečně hustá
Šlehačku potom opatrně rozetřeme na pudinkovou vrstvu a nahoru naskládáme ovoce. Podle návodu uvaříme želé, které necháme trochu vystydnout a zalijeme jím ovoce
Piškotový dezert s ovocem a želé jsem si vymyslela sama, takže doufám, že bude někomu i chutnat. Nám zmizel ještě ten den, co se upekl. A všichni chválili, že je to takové lehce a akorát sladké.