Piškotový dezert s ovocem a želé recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 l mléko
500 ml voda
ovoce
150 g cukr krystal
150 g polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
0,25 balíčků kypřící prášek do pečiva
2 balíčky ztužovač šlehačky
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
2 balíčky želé

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr šleháme po dobu pěti minut. Poté přidáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Po upečení necháme korpus vychladnout

  2. Pudink uvaříme podle návodu ze dvou balíčků a litru mléka. Přidala jsem odhadem tak 2 lžíce cukru. Když je pudink uvařený, za občasného míchání necháme pudink trochu vychladnout. Poté pudink nalijeme a rozetřeme na vychladlý korpus. Pudink necháme zatuhnout

  3. Ovoce nakrájíme a připravíme si šlehačku. Já pro zpestření použila borůvky, kiwi, jahody a mandarinky s ananasem z plechovky. Smetanu vylijeme do mísy a přidáme ztužovač, aby déle vydržela. Šleháme tak dlouho, dokud nebude šlehačka dostatečně hustá

  4. Šlehačku potom opatrně rozetřeme na pudinkovou vrstvu a nahoru naskládáme ovoce. Podle návodu uvaříme želé, které necháme trochu vystydnout a zalijeme jím ovoce

  5. Piškotový dezert s ovocem a želé jsem si vymyslela sama, takže doufám, že bude někomu i chutnat. Nám zmizel ještě ten den, co se upekl. A všichni chválili, že je to takové lehce a akorát sladké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!