Piškotový dort s čokoládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
60 g máslo
2 lžíce rozinky
1 ks citron
šlehačka
1 balíček prášek do pečiva
3 lžíce mandle
2 lžíce kokos
200 g cukr krupice
10 dkg hořká čokoláda
200 g hrubá mouka
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
10 dkg rostlinný tuk (100%)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si mandle spaříme horkou vodou, aby se nám lépe loupaly. Poté je oloupeme a rozpůlíme. Dále si vymažeme otevírací dortovou formu máslem a vysypeme hrubou moukou

  2. Do mísy dáme vejce s cukrem a šleháme elektrickým šlehačem, dokud se objem hmoty nezdvojnásobí. Poté postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozpuštěné vlažné máslo a nakonec 1 lžičku nastrouhané kůry z citronu, který nebyl chemicky ošetřen

  3. Nakonec do těsta zamícháme rozinky, kokos a mandle. Hotové těsto nalijeme do dortové formy a upečeme v předehřáté troubě dozlatova

  4. Upečený dort vytáhneme z trouby a necháme chvilku vychladnout. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Do kastrůlku nalámeme čokoládu, přidáme tuk a na mírném plameni vymícháme hladkou polevu. Vychladlý dort potřeme polevou a necháme ztuhnout

  5. Až je poleva dostatečně ztuhlá, piškotový dort nakrájíme na kousky, ozdobíme šlehačkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!