Piškotový dezert za studena recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 dl rum 250 ml šlehačka 3 lžičky cukr krupice 400 g kysaná smetana granko 0,5 hrnků rozpustná káva 1 ks pomazánkové máslo bez příchuti 3 balíčky cukrářské piškoty(ty dlouhé)
Postup Piškotový dezert za studena
Postup přípravy receptu
-
Šlehačku ušleháme pak přidáme velký kelímek kysané smetany, pomazánkové máslo, tři lžičky cukru a vytvoříme krém
Vezmeme střední pekáček, vyložíme ho potravinářskou fólií. Do hrnku si uvaříme rozpustnou kávu, do ní lehce namáčíme piškoty jednu za druhou a pokládáme na dno pekáčku těsně vedle sebe (jedna vrstva=jedno balení dlouhých cukr. piškotů)
Vrstvu promažeme krémem a poté stejným způsobem poklademe druhou a třetí vrstvu, vršek dezertu pomažeme zbytkem krému posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou či polevou
Piškotový dezert za studena dáme do lednice minimálně na čtyři hodiny vychladit a uležet
Poznámka: Kdo má rád, může dát do kávy trochu rumu.