Piškotový dezert za studena recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 dl rum
250 ml šlehačka
3 lžičky cukr krupice
400 g kysaná smetana
granko
0,5 hrnků rozpustná káva
1 ks pomazánkové máslo bez příchuti
3 balíčky cukrářské piškoty(ty dlouhé)

Postup přípravy receptu

  1. Šlehačku ušleháme pak přidáme velký kelímek kysané smetany, pomazánkové máslo, tři lžičky cukru a vytvoříme krém

  2. Vezmeme střední pekáček, vyložíme ho potravinářskou fólií. Do hrnku si uvaříme rozpustnou kávu, do ní lehce namáčíme piškoty jednu za druhou a pokládáme na dno pekáčku těsně vedle sebe (jedna vrstva=jedno balení dlouhých cukr. piškotů)

  3. Vrstvu promažeme krémem a poté stejným způsobem poklademe druhou a třetí vrstvu, vršek dezertu pomažeme zbytkem krému posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou či polevou

  4. Piškotový dezert za studena dáme do lednice minimálně na čtyři hodiny vychladit a uležet

  5. Poznámka: Kdo má rád, může dát do kávy trochu rumu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!