Vepřové kotlety s tymiánem, citronem a pestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 stroužek česnek
2 špetky sůl
1 špetka sůl
1 hrst tymián
1 ks citron
3 hrstě bazalka
1 lžíce olivový olej
olivový olej
3 kapky citronová šťáva
1 hrst strouhaný sýr
3 ks vepřová kotleta
2 špetky mletý černý pepř
1 špetka mletý černý pepř
1 hrst piniové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme. Citron důkladně omyjeme. Kůru z něj nastrouháme, šťávu vymačkáme. V hmoždíři rozmělníme tymián se solí. Přidáme česnek a pepř a znovu rozmačkáme. Přidáme citronovou šťávu, kůru z citronu a olivový olej. Směs nalijeme na maso a necháme alespoň 4hodiny marinovat

  2. Mezitím se připravíme pesto. V hmoždíři rozmačkáme bazalku a česnek, přidáme vychladlá opražená piniová semínka a rozmačkáme. Pesto přendáme do misky, přidáme polovinu sýru a nalijeme oleje tak, aby vznikla navlhčená směs. Podle potřeby osolíme. Přidáme zbylý sýr a naředíme olejem podle chuti. Ještě přidáme pár kapek citrónové šťávy

  3. Rozpálíme pánev a maso opečeme bez použití tuku

  4. Vepřové kotlety s tymiánem, citronem a pestem podáváme s bramborovou kaší a pestem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!