Rybí škvarky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l olej na smažení
1 kg cejn (míra asi 25cm)
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cejny vykucháme, odřízneme hlavu a zbavíme šupinek. Ploutve a ocas necháme

  2. (jsou nejchutnější). Potom každou rybu naporcujeme na 1cm velké podkovičky až k ocásku. Ty pak vysušíme v čisté utěrce, aby se v oleji neslepily.

  3. Do pánve dáme 1litr oleje a rozpálíme ho. Vložíme naporcované kousky ryb a smažíme dozlatova. Rybí škvarky nakonec ještě podle chuti osolíme (jako brambůrky) a promícháme.

  4. Ryby mohou být nachystané v mrazáku. Tím se doba přípravy zkrátí v

  5. případě návštěvy na asi 20 minut. A jestli má někdo strach z kostí, tak nemusí, protože ty se smažením úplně ztratí. Zůstane jen páteř a hrudní šavle.

  6. Rybí škvarky podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!