Masové kuličky s fazolkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks vejce
5 lžiček cukr krystal
0,25 lžiček mletý pepř
700 g mleté hovězí maso
100 ml smetana ke šlehání
2 lžíce kukuřičný škrob
4 lžíce kukuřičný škrob
1 lžíce sušená petrželka
2 kostky bujon
200 g zelené fazolky
2 lžíce krémžská hořčice
150 g gouda s pepřem

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso pomeleme v mlýnku na maso. Syrové fazolové lusky očistíme, odkrájíme konce a překrájíme na menší kousky

  2. Mleté maso smícháme s vejci, solí, pepřem, sušenou petrželkou a 2 lžícemi kukuřičného škrobu. Maso promícháme a ze směsi vytvarujeme menší kuličky, které dáme vařit do 1,5 litru vody. Společně s bujony vaříme masové kuličky asi 30 minut. Do vývaru přidáme fazolky a povaříme. Ve 2 dl vody rozmícháme 2 lžíce kremžské hořčice se 4 lžícemi škrobu a omáčku zahustíme. Povaříme a přidáme nastrouhaný sýr. Omáčku dochutíme cukrem a smetanou

  3. Masové kuličky s fazolkami podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!